Lite fakta om fisket i Fiskeland

Ett av de sjötätaste områdena i Norden med tusentals vatten att välja på!

Fiskelandsområdet är utan tvekan ett av Nordens sjöstätaste områden. Här finner du allt från stora djupa klara sjöar till små skogstjärn. De flesta vatten är sammankopplade i stora sjössystem. Artrikedomen är stor vilket skapar enorma möjligheter för sportfiske. De större sjöarna är organiserade i Fiskevårdsområden (FVO) där mark- och fiskerättsägare förvaltar fisket. I alla dessa vatten kan du köpa ett fiskekort som ger dig rätten att fiska efter gällande regler och perioder!

 

Denna mångfald av sjöar och olika fiskarter ger dig som besökare och sportfiskare enorma möjligheter till spännande fiskeupplevelser. Oftast är du ensam i din "favoritvik". Här är det sällan någon som fiskat på platsen precis före dig som är vanligare på andra platser. Du är oftast först! Sjöarna är rena och klara, ofta kan du dricka vattnet direkt ur sjön!

 

Spinnfiske, mete, trollingfiske eller flugfiske är de vanligaste metoderna i Fiskeland. För dig som gillar vinterfiske finns också enorma möjligheter! Du som vill specialisera dig på vertikalfiske, flötestrolling eller annat riktat artfiske har också alla chanser här!

Vi hoppas också att du som kommer hit med familjen ska få njuta av fiskeupplevelser i kombination med skön avkoppling. Välkommen!